Η Li-Cycle θα κατασκευάσει εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ο εξειδικευμένη εταιρία ανακύκλωσης μπαταριών Li-Cycle θα επενδύσει πάνω από 175 εκατομμύρια δολάρια σε ένα «Hub» ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου στο Eastman Business Park στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η νέα εγκατάσταση θα λειτουργεί σε συνδυασμό με την εγκατάσταση «Spoke» της Li-Cycle, η οποία βρίσκεται ήδη στην τοποθεσία του Rochester. Η Li-Cycle σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή της εγκατάστασης Hub το 2021.

Οι εγκαταστάσεις Spoke and Hub της Li-Cycle θα αλληλοσυμπληρώνονται. Θα υπάρξουν αρκετές εγκαταστάσεις Spoke με έδρα τις ΗΠΑ που θα συγκεντρώνουν και τελειοποιούν τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, διαχωρίζοντας τα υλικά. Το Spoke της Li-Cycle στο Rochester, που θα ανοίξει αυτό το φθινόπωρο, θα μπορεί να τεμαχίζει έως και 5.000 τόνους χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως.
Τελικά, η εγκατάσταση Hub στο Rochester θα παραλαμβάνει υλικά μπαταριών από το Spoke του Rochester και παρόμοιες εγκαταστάσεις σε όλες τις ΗΠΑ και θα τα επεξεργάζεται περαιτέρω για χρήση ως πρώτες ύλες στη μελλοντικές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων και των νέων μπαταριών.

Η Li-Cycle ισχυρίζεται ότι η διαδικασία της ανακτά το 80 έως 100% όλων των υλικών που βρίσκονται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρίς εκκένωση λυμάτων. Τα ανακτημένα υλικά είτε υποβάλλονται σε επεξεργασία έως το σημείο να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή μπαταριών ή σε άλλες εφαρμογές, ή αποστέλλονται για περαιτέρω επεξεργασία σε άλλους ανακυκλωτές (π.χ. χάλυβα και πλαστικών). Η εταιρεία επεξεργάζεται όλους τους τύπους μπαταριών ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρονικές συσκευές, EV και αποθήκευση ενέργειας.

Ο συνιδρυτής της Li-Cycle, Tim Johnston, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε το Rochester ως την τοποθεσία του πρώτου εμπορικού Hub της Li-Cycle. Αυτή η εγκατάσταση θα επιτρέψει την αειφόρο παραγωγή κλειστού βρόχου των κρίσιμων υλικών για τη βιομηχανία μπαταριών, όπως κοβάλτιο, νικέλιο και λίθιο, ακριβώς εδώ στη Βόρεια Αμερική, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ηλεκτρικών συσκευών και άλλων εφαρμογών βιώσιμης ενέργειας. Εκτιμούμε βαθιά τη συνεχή υποστήριξη της τοπικής κοινότητας, των κυβερνητικών υπηρεσιών και της Kodak στην ανάπτυξη αυτού του έργου.»

«Αυτή η διεθνής συνεργασία με την Li-Cycle θα προωθήσει την αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση, και θα επεκτείνει περαιτέρω την ακμάζουσα βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας στην περιοχή», δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo.

Πηγή
https://chargedevs.com/newswire/li-cycle-to-build-battery-recycling-hub-in-upstate-new-york/

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin