Αντικατάσταση συμβατικών καθρεφτών με ψηφιακές κάμερες

Οι ψηφιακές κάμερες αντί καθρεφτών βελτιώνουν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την άνεση - οι εξωτερικοί και ο εσωτερικός καθρέφτης μπορούν σήμερα να αντικατασταθούν από ένα καινοτόμο σύστημα παρακολούθησης κάμερας.

Τρεις κάμερες από τη γκάμα των προϊόντων της Continental είναι εγκατεστημένες στο εσωτερικό ενός δοκιμαστικού οχήματος και μια διαφορετική γωνία θέασης είναι η τεχνική διαφορά μεταξύ αυτών και των καμερών Surround View. Αντί του παραδοσιακού καθρέφτη οδήγησης, ο οδηγός διαθέτει δύο οθόνες OLEDs  (με οργανικές διόδους εκπομπής φωτός) προσανατολισμένες στις συνήθεις κατευθύνσεις προβολής, δείχνοντας τι συμβαίνει στο πίσω μέρος και στα πλάγια του οχήματος. Εκτός από την εξασφάλιση ενός ευρύτερου οπτικού πεδίου στον οδηγό, το σύστημα εξαλείφει την αντανάκλαση, παρέχει ανίχνευση της κυκλοφοριακής κατάστασης με λειτουργίες βοήθειας του οδηγού, είναι πολύ λιγότερο επιρρεπείς σε σκόνη και βρωμιά, καθιστώντας τους κατεστραμμένους πλευρικούς καθρέφτες  κάτι από το παρελθόν και δίνει στους οδηγούς καλύτερη όραση σε κακό φωτισμό και βροχή. Η κατανάλωση καυσίμου του οχήματος μειώνεται επίσης (με λιγότερη αντίσταση στην αιολική ενέργεια) και υπάρχει λιγότερος θόρυβος από τον άνεμο.

Η προσαρμογή των παλινών καμερών στο αμάξωμα επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας μικρά κελύφη πυραμιδικού σχήματος στο τρίγωνο παραθύρων. Η τρίτη κάμερα ενσωματώνεται διακριτικά στη βάση καθρέφτη της κεραίας GPS στην οροφή. Το σύστημα επεξεργασίας εικόνων χρησιμοποιεί τις εικόνες που δημιουργήθηκαν από τις τρεις κάμερες για να ενώσουν μια αντίστοιχη εικόνα για κάθε οθόνη. Εκτός από τις συνηθισμένες εικόνες καθρέφτη, το οπτικό πεδίο του οδηγού επεκτείνεται και από περιοχές που κανονικά δεν μπορούσε να δει. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικές λειτουργίες εικόνας για να πάρει μια άποψη της πλευράς και του πίσω μέρους του οχήματός του. Σε συνδυασμό με τον κατάλληλο προσανατολισμό, αυτή η συρραφή εικόνας (ένωση των εικόνων) αποτρέπει οποιοδήποτε κενό στο οπτικό πεδίο, ιδιαίτερα τα τυφλά σημεία των συνηθισμένων καθρεπτών που είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα.

Δείτε το σχετικό Video

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter