Ψηφιοποίηση από την Schaeffler

Μέσα στα επόμενα χρόνια, όλα τα οχήματα και τα μηχανήματα θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου. Σήμερα, η Schaeffler βασίζεται ήδη σε έξυπνα προϊόντα, διασυνδεδεμένη παραγωγή, αποδοτικότερες διαδικασίες και καινοτόμες υπηρεσίες που καθιστούν δυνατό τον ψηφιακό κόσμο του αύριο - είτε βρίσκονται σε αυτοκίνητα, μηχανήματα παραγωγής είτε σε ανεμογεννήτριες.

digital schaeffler 6

Οι “ψηφιακοί πρέσβεις” της Schaeffler

Μεγάλες ποσότητες δεδομένων παράγονται στις μηχανές και τον εξοπλισμό στους οποίους χρησιμοποιούνται τα εξαρτήματα και τα συστήματα Schaeffler. Αυτό καθιστά τον προμηθευτή ελκυστικό εργοδότη για ψηφιακούς εμπειρογνώμονες.

Ο άνθρωπος ως κινητήρας

Η εφαρμογή της ψηφιακής ατζέντας

Τα αυτοκίνητα αλληλοενημερώνονται σε κινδύνους. Οι ανεμογεννήτριες προγραμματίζουν τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης εκτός των χρονικών περιόδων των ανέμων. Τα εργαλειομηχανές καθορίζουν τη σειρά επεξεργασίας των τεμαχίων, ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζουν τα εργαλεία τόσο συχνά. Το Internet of Things-Διαδίκτυο των πραγμάτων έχει τεράστιο αντίκτυπο στα συστήματα κινητικότητας και στις βιομηχανικές διαδικασίες και επιτρέπει νέα επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα σε δεδομένα. Προκειμένου να καταλήξει σε επιχειρηματικά μοντέλα αυτού του είδους και να αναπτύξει και να ενισχύσει τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για αυτό, το εκτελεστικό συμβούλιο της Schaeffler υιοθέτησε μία ψηφιακή αντζέντα. Οι άνθρωποι από όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρικές μονάδες εργάζονται επί του παρόντος για την υλοποίηση αυτής της ημερήσιας διάταξης. Εξάλλου, ακόμη και στην ψηφιακή εποχή και με την αυξανόμενη τεχνητή νοημοσύνη, υπάρχει πάντα μια ομάδα ανθρώπων πίσω από κάθε θαρραλέα και δημιουργική αλλαγή.

Ο ειδικός της τριβολογίας

Όταν οι επιφάνειες παράγουν δεδομένα

digital schaeffler 8

Δρ. Joanna Procelewska, ειδικός στις αρχές της τριβολογίας

Πιο αποτελεσματική μέσω δεδομένων: Οι μέθοδοι εικονικής ανάπτυξης βελτιώνουν τα πραγματικά προϊόντα.

digital schaeffler 1

Όταν πρόκειται για τη μείωση της τριβής των ρουλεμάν, των απλών ρουλεμάν και άλλων μηχανικών εξαρτημάτων ή για την πρόληψη της διάβρωσης, για παράδειγμα, οι ψηφιακές μέθοδοι έχουν καταστεί ένα σημαντικό εργαλείο για περαιτέρω βελτιστοποίηση.
 
Χάρη στην ευρεία συλλογή πρωτογενών δεδομένων και την έξυπνη ερμηνεία των αποτελεσμάτων, την ενεργειακή απόδοση των εξαρτημάτων και των συστημάτων μας μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

Ο σχεδιαστής παραγωγής

VR - Εικονική κατασκευή

digital schaeffler 2

Δρ. Dennis Arnhold, ειδικός στον ψηφιακό προγραμματισμό εργοστασίων
 
Η ευελιξία αυξάνεται στην παραγωγή όταν ο εξοπλισμός, οι φορείς επεξεργασίας και τα τεμάχια εργασίας επικοινωνούν μεταξύ τους. "Ωστόσο, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι θέτοντας μόνο λίγα έξυπνα μηχανήματα σε μια αίθουσα, όλα θα φροντίσουν τον εαυτό τους", λέει ο Δρ. Dennis Arnhold, ειδικός στον ψηφιακό εργοστασιακό προγραμματισμό. Στην πραγματικότητα, η βιομηχανική επανάσταση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη.

Δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν να μπορέσουμε να επισκεφτούμε κάθε νέο εργοστάσιο, ακόμη και πριν την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου τοποθετώντας γυαλιά VR.

Σε ένα εργοστάσιο που λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα Industrial 4.0, όλα τα στοιχεία και όλες οι διαδικασίες πρέπει, αν είναι δυνατόν, να αναπαραχθούν πλήρως ψηφιακά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί μιλούν επίσης για το «ψηφιακό δίδυμο» ενός εργοστασίου. Με τη βοήθειά του, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά η ροή δεδομένων στις επόμενες λειτουργίες. Ακόμα και σήμερα, τα τρισδιάστατα μοντέλα υποστηρίζουν ήδη συζητήσεις μεταξύ σχεδιαστών, προγραμματιστών προϊόντων και διαχείρισης.

Ζήτηση για πρόβλεψη: Με το Industrial 4.0 ολόκληρη η παραγωγή θα χαρτογραφηθεί ψηφιακά.

Ο αναλυτής δεδομένων

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία

digital schaeffler 3

Ο Δρ Pankai Joshi, αναλυτής δεδομένων στη Schaeffler 

Εξερεύνηση νέων τρόπων: Ο αναλυτής δεδομένων Pankaj Joshi συμβάλλει στην τεχνογνωσία του για να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων.

Όταν πρόκειται για σύνθετες τεχνικές λειτουργίες, το ανθρώπινο μυαλό είναι συχνά περιορισμένο όσον αφορά τις σχετικές αλληλεξαρτήσεις που μπορεί να αναγνωρίσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ειδικοί όπως ο Δρ Pankaj Joshi, ο οποίος εργάζεται για τον ψηφιακό τομέα της Schaeffler που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τα μέσα του 2016, εστιάζει στη μηχανική μάθηση.

Όσο περισσότερα δεδομένα είναι διαθέσιμα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ακρίβεια των αποτελεσμάτων.

Η ουσία της μηχανικής μάθησης βασίζεται στο γεγονός ότι ένας υπολογιστής τροφοδοτείται με πολλά δεδομένα. Με τη βοήθεια υπολογισμών πολλαπλών σταδίων που εκτελούνται από τα λεγόμενα νευρωνικά δίκτυα, ο υπολογιστής αναγνωρίζει τις αρχικές πιθανότητες.

Ο παρατηρητής παρακολούθησης κατάστασης

Ενεργοποίηση πρόβλεψης συντήρησης

digital schaeffler 4

Harald Reiners, διευθυντή της ομάδας εξυπηρέτησης παρακολούθησης κατάστασης της Schaeffler

Η ψηφιοποίηση μας επιτρέπει να παρέχουμε στους πελάτες μας ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μηχανών ή εξοπλισμού.

Στο ηλεκτρονικό κέντρο παρακολούθησης της Schaeffler - σε απόσταση αναπνοής από τα ολλανδικά σύνορα - συγκεντρώνονται περισσότερα από 1.000 μηχανήματα και εξοπλισμός. Ο κ. Reiners πιστεύει ότι η ψηφιοποίηση δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες. "Μας επιτρέπει να είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους πελάτες μας ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών ή εξοπλισμού", εξηγεί ο κ. Reiners. Πιστεύει επίσης ότι η επόμενη πρόκληση έγκειται στην προληπτική συντήρηση, η οποία παρέχει μια εκτεταμένη ματιά στο μέλλον.

Περισσότερη αποδοτικότητα για αιολικά πάρκα: ο Harald Reiners εξασφαλίζει ότι επιτυγχάνεται βέλτιστη απόδοση ηλεκτρικής ενέργειας με παρακολούθηση της κατάστασης.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter