Γαλλία: Το πρώτο πρατήριο υγρών καυσίμων της Total που μετατρέπεται αποκλειστικά σε πρατήριο ηλεκτρικής ενέργειας

Το πρατήριο καυσίμων της Total στην περιοχή de la Défense είναι το πρώτο στη Γαλλία που σταματάει να προσφέρει υγρά καύσιμα και θα προσφέρει αποκλειστικά .... ηλεκτρική ενέργεια. Αρκετοί σταθμοί γρήγορης και εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα αντικαταστήσουν τις αντλίες υγρών καυσίμων παντός τύπου μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.

Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια. Ο 9ος μεγαλύτερος όμιλος πετρελαίου στον κόσμο θα μετατρέψει ένα από τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε πρατήριο ηλεκτρικής ενέργειας μόνο. Σε ελάχιστη απόσταση από τα κεντρικά της γραφεία στην περιοχή La Défense, η Total ξεκίνησε να εκτελεί εργασίες στο πρώτο γαλλικό πρατήριο καυσίμου όπου οι αντλίες καυσίμων θα αντικατασταθούν από σταθμούς φόρτισης.

Από τα τέλη Ιουνίου 2021, το πρατήριο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι κάτοχοι – χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι σε θέση να τα επαναφορτίσουν σε έναν από τους 9 σταθμούς φόρτισης που θα έχουν στη διάθεσή τους. Αυτοί θα είναι 6 εξαιρετικά γρήγοροι σταθμοί φόρτισης ισχύος έως και 175 kW και 3 άλλοι με ισχύ μεταξύ 22 και 50 kW.

Το πρατήριο κατασκευάστηκε στις αρχές 1980 και ανακαινίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Στη συνέχεια ανακαινίστηκε για δεύτερη φορά το 2007. Στο πρατήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί το κατάστημα πώλησης ειδών και ο χώρος που είναι αφιερωμένος στο πλύσιμο και τον καθαρισμό οχημάτων.

Ανταποκρίνεται σε μια απαίτηση που θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια

«Η απόφαση ελήφθη για μετατροπή του πρατηρίου υγρών καυσίμων στο La Défense σε 100% πρατήριο ηλεκτρικής ενέργειας. Υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός στο La Défense από ταξί, επαγγελματικά οχήματα, κατοίκους και εργαζόμενους. Αυτή η κίνηση ανταποκρίνεται σε μια απαίτηση που θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια», διαβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της Total σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η πλήρης μετατροπή περίπου των 3.700 συνολικά πρατηρίων υγρών καυσίμων της Total στη Γαλλία δεν θα είναι άμεση. «Δεν θα μετατραπούν όλα τα πρατήρια σε 100% πρατήρια ηλεκτρικής ενέργειας. Οι μεγάλοι σταθμοί ηλεκτρικής φόρτισης έχουν νόημα σε μέρη όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση, όπου υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info[at]futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored YouTube redr linkedin