Τα «ασφαλή» μάτια σώζουν ζωές

Το Virtual Visor της Bosch είναι ένα αλεξήλιο (σκιάδιο)  με τεχνητή νοημοσύνη που λύνει τα προβλήματα όρασης κατά την  οδήγηση  με «κόντρα» τον ήλιο

Το νέο Virtual Visor της Bosch βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού

  • Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί χιλιάδες αυτοκινητιστικά ατυχήματα το χρόνο, σχεδόν δύο φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αιτία  που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες.
  • Το Virtual Visor διαθέτει ένα ενιαίο, διαφανές πλαίσιο οθόνης LCD, μια κάμερα που βλέπει τον οδηγό και διαθέτει λογισμικό ανίχνευσης, ανάλυσης και παρακολούθησης ολόκληρου του προσώπου.
  • Η  Bosch στην διεθνή έκθεση τεχνολογιών CES με το  Virtual Visor  απέσπασε το  βραβείο καινοτομίας στο Best of Innovation - CES 2020.  

Η Bosch με την τεχνολογία Virtual Visor επανεξετάζει την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα από τα πιο αγνοημένα εσωτερικά στοιχεία άνεσης, το αλεξήλιο. Ο ήλιος προκαλεί διπλάσια τροχαία ατυχήματα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αιτία που οφείλεται σε καιρικές συνθήκες λόγω προσωρινής τύφλωσης.

safe eyeys 2

Η Εθνική Αρχή Ασφάλειας της Κυκλοφορίας (National Highway Traffic Safety Administration ) αναφέρει χιλιάδες ατυχήματα που σχετίζονται με το ηλιακό φως κάθε χρόνο, ενώ  μια άλλη μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος πρόσκρουσης ενός αυτοκινήτου είναι κατά 16% υψηλότερος κατά τη διάρκεια του εντόνου ηλιακού φωτός από τον κανονικό καιρό.

Το παραδοσιακό αλεξήλιο δεν είναι εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει επαρκώς αυτό το πρόβλημα ασφάλειας. Στην καλύτερη περίπτωση, καλύπτει  μέρος από την ηλιακή ακτινοβολία που πέφτει στα μάτια, αλλά μαζί με αυτό μειώνει σημαντικά και την συνολική ορατότητα του οδηγού.  

Ένα αλεξήλιο κατάλληλο για το μέλλον

Το «Virtual Visor» συνδέει μια οθόνη LCD με κάμερα παρακολούθησης  για να παρακολουθεί τη σκιά του ήλιου στο πρόσωπο του οδηγού. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει τον οδηγό, τις αλλαγές του προσώπου και τον προσδιορισμό της θέσης της ηλιακής ακτινοβολίας  στο πρόσωπο.

Το σύστημα αναλύει την άποψη προσώπου του οδηγού και σκουραίνει επάνω στην οθόνη LCD που αναλαμβάνει ρόλο αλεξήλιου, μόνο το τμήμα της οθόνης μέσω του οποίου το φως πλήττει τα μάτια του οδηγού. Το υπόλοιπο τμήμα της οθόνης παραμένει διαφανές και δεν καλύπτει πλέον μεγάλο τμήμα του οπτικού πεδίου του οδηγού.

Η δημιουργική αυτή χρήση της τεχνολογίας υγρών κρυστάλλων για την παρεμπόδιση συγκεκριμένης φωτεινής πηγής μειώνει την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία, την δυσφορία του οδηγού και τον κίνδυνο ατυχήματος ενώ αυξάνει την ορατότητα, την άνεση και την ασφάλεια του οδηγού.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

FutureMobility.gr

Πύλη ενημέρωσης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που οδηγούν το Μέλλον της αυτοκίνησης

 

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης Επιχειρήσεων Αυτοκινήτου (ΙΔΕΕΑ)

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@futuremobility.gr

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter

 

Newsletter

Έγγραφή στο ΝewsLetter